pias blogg

pias blogg

Jag bloggar - alltså finns jag. På nätet.

Välkommen till pias blogg! Här berättar jag om sådant jag gör i min firma piamaz produktion samt allehanda inslag i just den här frilansarens vardag. Den består framför allt av text, bild, layout, redigering, webb och språkgranskning. Men även av livets vanliga små förtretligheter, en tänkares funderingar och plötsliga glada utrop!

Grattis BHS 40!

Pias bloggPosted by Pia Friday, October 12 2012 10:04

Det är kanske inte födelsedag exakt idag, men i alla fall kalas. Bibliotekshögskolan, som är en av sex institutioner på Högskolan i Borås, firar 40-årsjubileum i år och det har, tacknämligt nog, genererat en del jobb för mig.

Först ut blev en artikel om BHS genomgripande förändringar sedan starten 1972 i fackföreningen DIK:s nya magasin Ping (fd DIK Forum, som jag skrivit en del för de senaste åren).

Chefredaktören Anders Regnell fick jag dessutom tillfälle att hälsa på "i det verkliga livet" = IRL på bokmässan häromsistens. Alltid roligt att se människan bakom mejlväxlingarna.

Nästa uppdrag blev en artikel för Biblioteksbladet som faktiskt inte ens publicerats ännu, så den återkommer jag till längre fram. Fokus för den artikeln är i alla fall framtidens BHS, med avstamp i historien, både när det gäller forskning och utbildning.

Och nu i veckan har jag intervjuat och skrivit om Jenny Lindberg, som är periodens profil på Högskolan i Borås webbplats. Hon är lärare och forskare på Bibliotekshögskolan och medredaktör för en antologi om folkbibliotekens historia.

Den fina bilden på Jenny Lindberg har min frilanskollega Lena Fredriksson tagit.

Blomster till 40-åringen! Rätt så kul faktiskt att Borås stoltserar med en institution med världsrykte inom biblioteks- och informationsvetenskap, inte sant?

//Pia smiley

  • Comments(0)//piasblogg.piamaz.se/#post109