pias blogg

pias blogg

Jag bloggar - alltså finns jag. På nätet.

Välkommen till pias blogg! Här berättar jag om sådant jag gör i min firma piamaz produktion samt allehanda inslag i just den här frilansarens vardag. Den består framför allt av text, bild, layout, redigering, webb och språkgranskning. Men även av livets vanliga små förtretligheter, en tänkares funderingar och plötsliga glada utrop!

Bokmässan lever kvar! #1

Pias bloggPosted by Pia Friday, October 26 2012 12:53

Det är redan bestämt, så snart kalendern för 2013 är inköpt ska det kryssas: Nästa år ska jag gå MINST två heldagar på bokmässan i Göteborg. I år blev det bara ett fyratimmarsbesök på ack så snabba fötter. Men OJ vad mycket roligt jag hann med på den stunden! Och många godbitar följer mig ännu...

... som mitt absolut största och njutningsfyllda fynd. Eller förresten, varför gradera? Det fanns ett helt knippe sådana. Men igår, först, hade jag tid att titta närmare på

den heeelt underbart vackra/snygga och superroliga och fantastiskt inspirerande (jag är MYCKET medveten om alla superlativ, jag önskar jag hittade sådana som var ännu mer kraftfulla, förstår ni vidden av min entusiasm?) kanske-en-kokbok av Lotta "Landet Brunsås" Lundgren.

Jag veet, jag är ute drygt ett år försent. Men fynd görs ju ofta i efterhand eller hur? För en viss person som älskar både layout och formgivning av böcker och allehanda tryckt på fina papper samt MAT - och roliga kvinnor - blev det i alla fall lilla julafton här igårkväll.

Min söta dotter skakade på huvudet och log överseende när hennes mor låg dubbelvikt av skrattkramp över boken, med glädjetårarna sprutande. Och bilderna! Pappret! Olika kvalitet för olika bilder. Jag fingrade och klappade på var och varannan vacker sida och glodde, slukade med ögonen och log... drömde... Det blev ett överslag av sinnesintryck som hette duga!!

Jag är så avundsjuk (OBS ej missunnsam!!) på alla de som fått arbeta med ett sådant underbart projekt. Heja er alla, men framför allt Lotta L som med sin humor, beska, självdistans, matkänsla och sinne för det vackra och estetiska fr o m nu är en stor inspirationskälla. Jag tyckte redan att hon var kalas som klok och engagerad kvinna i Brunsås-programmen, men nu!

Den här boken är ett MÅSTE (säger sällan så, passar på), för alla som älskar böcker, papper, layout, sköna bilder, vackra kvinnor, mat, kokkonst, stil, humor. Whatever! (Som dottern brukar avsluta en omfattande uppräkning.)

Fast alla har inte tyckt som jag, hahaha, hittade värsta sura recensionen. Som dessutom bygger på felaktigheter (pinsamt!) i Kulturdelen.

Roligare då att läsa de som blev lika drabbade som jag, i recensioner på Bokus.

Eller varför inte Lotta Lundgrens egen text? På Norstedts webb.

Själv kommer jag att läsa i den här boken mer eller mindre varje dag när jag behöver skratta så att tårarna rinner, uppmuntran, matinspiration, inspiration för boklayout, skratta för att vädret är trist, en kick rent allmänt, hitta ett recept på rolig och vacker mat, läsa något roligt högt för någon jag gillar... Ni har fattat nu va?

//Pia smiley smiley

  • Comments(2)//piasblogg.piamaz.se/#post110