pias blogg

pias blogg

Jag bloggar - alltså finns jag. På nätet.

Välkommen till pias blogg! Här berättar jag om sådant jag gör i min firma piamaz produktion samt allehanda inslag i just den här frilansarens vardag. Den består framför allt av text, bild, layout, redigering, webb och språkgranskning. Men även av livets vanliga små förtretligheter, en tänkares funderingar och plötsliga glada utrop!

Hjälp till ett bättre liv

Pias bloggPosted by Pia Thursday, November 08 2012 08:18

För ett tag sedan gjorde jag ett text- och fotojobb åt forsknings- och utvecklingsenheten FoU Sjuhärad Välfärd på Högskolan i Borås. Mycket intressant om kognitiva hjälpmedel fick jag lära mig då.

Det är personer med hjärnskador eller till exempel psykiatriska funktionsnedsättningar som kan få god hjälp av sådana hjälpmedel. Bland annat de som drabbats av stroke, har fått adhd-diagnos eller har andra neuropsykiatriska funktionshinder.

Inte minst alla tekniska innovationer nu för tiden kan användas för att göra vardagslivet enklare och bättre för dessa människor. Och att ett hjälpmedel kan bli en app i en helt vanlig mobiltelefon är inte bara smart och smidigt, det är dessutom diskret: personen som använder det behöver inte skylta med det, något som är viktigt särskilt för unga med funktionsnedsättningar, som gärna vill vara "som alla andra".

Mitt besök på mässa och föreläsningar blev en artikel på FoUS webb. En summering kommer också i enhetens sista nyhetsbrev för året. Och jag fick insyn i en helt ny och intressant värld. Kommer nog att återkomma dit, på ett eller annat sätt, framöver!

//Pia smiley  • Comments(0)//piasblogg.piamaz.se/#post111