pias blogg

pias blogg

Jag bloggar - alltså finns jag. På nätet.

Välkommen till pias blogg! Här berättar jag om sådant jag gör i min firma piamaz produktion samt allehanda inslag i just den här frilansarens vardag. Den består framför allt av text, bild, layout, redigering, webb och språkgranskning. Men även av livets vanliga små förtretligheter, en tänkares funderingar och plötsliga glada utrop!

Nytt, nytt, nytt!

Pias bloggPosted by Pia Thursday, January 10 2013 13:17

Det är nytt år. Det gillar jag. Inget är som nystart, omstart, nya möjligheter som optimisten skulle säga. Jag är kanske mer realist än optimist nuförtiden, eller kanske en mer realistisk optimist än förr, men oavsett vilket tror jag på omstarter.

Det finns de i min omgivning som skrattat åt när jag konstaterat att jag har "ombestämt" mig lite då och då. Någon har också insinuerat att det skulle kunna tyda på velighet, osäkerhet eller inkonsekvens. Icke sa Nicke, säger jag då. Förmågan att kunna ombestämma sig handlar om att tänka ett eller flera varv till, att vara flexibel när nya insikter eller fakta dyker upp och att vara prestigelös nog att kunna ändra sig. Ny kunskap leder helt enkelt till nya beslut. Så det så.

Omstarter fungerar ungefär på samma sätt, menar jag. När de lärdomar man dragit ger tecken om att förändring bör ske är det viktigt att lyssna på det och inte bara fortsätta i gamla spår.

Några mindre roliga erfarenheter under det gångna året, faktiskt både i firman och privat, kommer att få konsekvenser både för min egen person och för piamaz produktion under det kommande, nya, året. Jag ser verkligen fram emot det.

Men inget "ont" som inte har något gott med sig. Kriser är ju omtalade som något som dyker upp därför att det gamla inte längre är gångbart och måste revideras. Men det är inte förrän det blir riktigt dåligt som vi orkar eller hinner eller mäktar med att ta det på allvar och verkligen gör slag i saken... Tvingas alltså. :)

Kris eller inte, jag tänker i alla fall nytt. En sak jag blivit alldeles klar över är att jag vill få mer input från andra människor och samarbeta mer med andra än vad jag gör idag - och har gjort under de dryga sex år jag varit soloföretagare. Firman på min kammare har varit alldeles perfekt under de år min dotter vuxit upp och jag har kunnat vara hemma och finnas till hands för henne "trots" att jag varit ensamstående. Men nu längtar jag efter diskussioner, bollande, andras tankar! Och dessutom "bara" sällskap och gemenskap.

Om jag får drömma fritt blir det en kombination av fortsatt företagande och projekt/extrajobb/sommarjobb som blir kontentan av det här, men det återstår ännu att se!

Jag har också insett att den bok jag vill skriva mer eller mindre håller på och realiserar sig själv. Jag läser saker som passar in, jag lånar och köper böcker, jag rör mig i riktning mot att den ska bli till, nästan utan att jag vet det själv. Hittills har jag inte gjort boken för att jag inte har haft tid, men nu är frågan om inte annat kommer att få stå tillbaka. Några timmar per vecka ska nog gå att finna! Frågan är om det inte blir en blogg också...

Säga ifrån, ställa krav och våga vara besvärlig är andra lärdomar som förstärkts under året som gått. Det kanske blir en till bok så småningom, om den snälla och rara prestationsprinsessan som fick en ny personlighet. Den som lever får se. :)

God fortsättning på det nya året!!


//Pia, varken smiley eller smiley

  • Comments(0)//piasblogg.piamaz.se/#post113